ציטוט הודעה*: "היי תמי, זה בסדר שנביא עוגה וקצפת וממתקים ואת תקשטי אותה"?
אני: בטח!!! בכיףף!!
-כן אבל אנחנו רוצים שתעשי את זה כזה נורמלי של ילדים בלי קוואקר וטחינה ובטטה וכל מה שאת בדרך כלל דוחפת לכל מקום
אני: אוקיי אתם מביאים את הממתקים…חופשי! סוף ציטוט
*הציטוט ערוך

וכך נפתחה חגיגת הבת מצווה הקורונאית של הדס אחיינתי המהממת. זה היה מהיר וספונטני ומהרגע להרגע, אבל הילדה היפה הזו לא צריכה הרבה. היא בעצמה עוגה מושלמת! וכל היתר סתם תוספת… תגידו אתם?
קיבלתי עוגת ספוג גדולה ועסיסית, מלאא קצפת של שמנת מתוקה ושוקולדים וגליליות ועוגיות, כל הדברים האלו של הילדים. (בעצם רוב, כי לא היה שם ג'לים וחמצוצים וביסלי ובמבה)… (איזה מזל!)

אז זה היה יום שישי אחרי צהרים יותר קרוב לערב והיה צריך לעבוד מהר. (אולי כך הייתי צריכה לפתוח את הפוסט הזה? לייצר מתח? היה זה יום שישי לעת ערב…)

לא משנה.
לא היה לי זמן לארגן שבלונה של מספר אז השתמשתי בלורד האכיל (וואו!) שיש לי וציירתי כמה סקיצות של12 עד שהיה נראה בסדר. כן, אין לי שום בעיה עם זה שיש כמה פסים וזה לא מאה אחוז ישר, לא למדתי שרטוט אדריכלי וזה בסדר גמור.

חתכתי וחילצתי את המספרים בזהירות, יואו זה ממש קטע מלחיץ! אבל לא התפרק לי בידיים!


עכשיו צריך לחתוך באמצע כי עוגה גבוהה בלי סנדוויץ באמצע זה סתם משעמם. הופתעתי כמה קל היה לחתוך את זה עם סכין ככה פשוט לרוחב על שנהיה לי כפול מכל מספר

מרחתי חלק מהקצפת על החצי הראשון של ה12. (זה שהיה בים והשתזף יפה) כאן החיים עוד קלים, אפשר למרוח עם כף איך שרוצים! לא חייבים לזלף!

אני יודעת, אני יודעת שעוגת מספר אמיתית מזולפת עיגולים עיגולים בכל קומה בין שכבות בצק השקדים והחמאה האשכנזי הזחוח שלה, אבל זה ממש לא עוגת מספר שחצנית רגילה! זאת עוגת ספוג או עוגת מיץ עממית שאוהבת את כולם וכולם אוהבים אותה, והיא כל כך נוחה לבריות כי היא פשוט נחתכת בקל אולי קצת פירורים וזהו, לא מאיימת עלייך בכל נשימה שעוד שניה היא מתפרקת מתפוררת אנארף. ולכן גם אפשר למרוח אותה חלק בחופשי בלי להרגיש לא נעים ממנה. וואי נסחפתי? 🤭 פשוט הבצק פריך הזה… אוף איתו.

בקיצור, מרחתי ומעל זה הנחתי את 12השני (זה שלא היה בים, נשאר חיוור).

עכשיו כן מומלץ להשקיע כי אין עוד קומה שהולכת לקבור את כל ההריסות תחתיה. לכן גייסתי את מזלף הקצפת המקצועי שלי שמונח עמוק בארון על כל אביזיריו פשוט כי אני לא ממש יודעת להשתמש בו..

מילאתי בקצפת. לקחתי נשימה. והתחלתי ללחוץ לחיצות קצרות ורצופות אבל לא לחוצות כדי לא להלחיץ את הקצפת (זאתי כשהיא לחוצה.. אל תדברו איתה איך שהיא עושה דווקא!)

הולך לי היום! יוצאת מסגרת שלמה של זילופי קצפת חמודים וממש לא מפוצלחים לחלוטין!!! ועשיתי עוד שורה, ומילאתי בין השורות ו-וואלה יצא באמת בסדר גמור! אפילו חמוד וחתיך ופוטוגני!
אופס לא לגמור את אוצר המילים לפני הקישוטים… טוב לא אמרתי מקצועי, אני לא אמרתי שאני מקצועית! להירגע בבקשה.



עכשיו זה הזמן להשתולל קצת:

פיזרתי את השוקולדים והעוגיות, שלמים או חצויים בנונשלנטיות בלתי מאורגנת בכוונה תחילה. בדמיוני אני מציבה על תלוליות הקצפת חצאי פרלין משובח עם עטיפתו הכסופה- צבעונית ושושני מאכל מרשימים. נכון שזה מקסים?

אבל גם כך יצאה חמודה מאוד. לסיום, כדי להצדיק את זה שאני קישטתי ולא מישהו אחר, ריססתי ספריי כסוף על חלקים נבחרים מהקהל. אהה כן בטח שהוא אכיל, תרגיעו! אין לי עניין להרעיל אף אחד.

וכדי להוכיח את זה, לא יכלתי להתאפק והספתי עלים של סלרי קצת ככה לניקוי המצפון. אבל אז נזכרתי בהבטחה שלי, והסרתי.

ואז נזכרתי בעוד משהו, בעצם משהו חשוב מאוד! שיש לי קוביות של ממתק טעייים שהכנתי בפריזר. ויש עליו פיזור של אגוזים ומלח גס. וווההיי מלח גס זה טעיים על שוקולד!!! וגם על עוגיות! זה כן טעים! זה כן!! טעים! שמתי כמה חתיכות, אתם מוצאים את המלח הגס?!

מבחינתי, עכשיו העוגה מושלמת. אם היא זכתה לארח מלח גס, אז זה פשוט לא משנה מה יש בה וכמה.

היא מושלמת. ממש כמו הדס.
מזל טוב, הדס!


תודה על הסבלנות, חברים!
אז מובן שאין לי ממש מתכון… כן? כי לא אני אפיתי את העוגה ולא הקצפתי את הקצפת. אלא אם ממש תרצו את המתכון של הממתק שוקולד שהפך את העוגה למושלמת. אם תרצו, בקשו ואעלה.
ועוד משהו, נכון שכבר לילה עכשיו, אבל איזה כיף שנגמר יום ראשון?
איזה כיף שיש אותך תמי! זה היה טעים מאוד לקרוא ולראות את התמונות
אהבתיאהבתי
אוהוו
תמי כשהרסנו ופרסנו את ה-12 הזה הוא היה טעים ובזכותך הכי יפה שיש
תמיד אפשר לבנות עליך ,הרי סיכמנו שאת אחת המאלתרות התותחיות בשכונה…
תודה
אהבתיאהבתי
איזה יופי! איזה טעים ומגרה! וזה דווקא כן נראה סופר מקצועי!
מזל טוב מזל טוב להדס!
ולדעתי מיותר המלח הגס…
(פשוט החטיף עם המלח הגס לא בליגה הזו, אבל מחכה בקוצר רוח למתכון)
אהבתיאהבתי
התחברתי מאד לרעיון של הסלרי! חבל שהורדת!
אבל בעצם מסכימה עם האחיינים לא תמיד צריך לדחוף בריאות בכל חור,
רק חבל שהם לא ידעו שהקצפת הלבנה שליקקו בתאבון רב היא על בסיס טחינה.
והפוסט והתמונות, הפכו כבר מזמן לממתק שלי לפני השינה! מצאתי על מה להתפרק כל ערב, הידד!
(ועוד בריא! )
אגב, גם לדעתי, הדס ממש לא צריכה מלח גס.
ובכלליות לא מתחברת לרעיון של מלח גס על מתוק, זה המצאה חסרת אחריות.
אהבתיאהבתי
תודה לכולם! נעמה- הקצפת הגיעה אליי מוכנה שחלילה לא אדחוף לתוכה דברים מיותרים:)
ולכל החוששים על המלח הגס, זה ה-דבר, פשוט עדיין לא הגעתם לגיל. זה אולי נכון שזה המצאה חסרת אחריות כי היא גורמת לקחת עוד קובייה ועוד קובייה…
אהבתיאהבתי