חומוס עדשים

היי, איזה כיף שהגיע יום ראשון, נכון?

בואו נשים את היום הזה בצד, למרות שיש הרבה מה לדבר עליו ולתאר אותו (מיותר, בקיצור)

ונעבור לשוחח על מזג האוויר. הנושא הכי חם להיום.

איזה יום נעים, הא?

זה העונה הזו, שכל כך כיף לקום בבוקר, בייחוד ביום-ראשון, לצאת לרחוב ולנשום את האוויר. אוויר מרענן, טהור, צלול. לעצום עיניים ולהאזין לשירת הציפורים. ואז לפקוח אותן ופשוט להתחיל לרוץ, לרוץ, לרוץ ולכבוש את העולם הטרי והרענן שנגלה אלינו ביום-ראשון הזה.

זה תקופה כזאת, שלא משנה אם הלכנו ברגל או נדחסנו באוטובוס מלא אנשים נחמדים, הכל יראה חיובי יותר, והכל בזכות המסכה כמובן.

ואז, כמה טוב לחזור, מהעבודה או מהאיפה שלא היינו, מלאי כוחות וסיפוק, זרמים של מרץ עוברים בעורקים שלנו.

רגע, למה יש לי חריצים על הידית של המכסה? זה קצת מוזר, לא? איך זה הגיע לשם?

איך בא לנו עכשיו להכין ארוחה טובה, כבדה כזו, עם בישול איטי ומרגיע. משהו כמו מפרום, ממולא ומטוגן ומבושל לאחר הטיגון. או חמין. או כל ארוחה אחרת מלאה מכמה מנות בצורות שונות של אפיה, בישול ואידוי מהביל.

בעיקר בא לנו לטגן בצל. נכון? 

נכון בא לכם?

מה אתם מתסכלים עליי ככה?

אה, לא?

מה, ממש ממש לא?

אתם בטוחים? איזה מוזרים אתם…

אמרו לכם את זה פעם?

אני הראשונה? טוובב.

אוקיי. אפילו שאתם ממש מיעוט, אני מתחשבת בכם. בואו נלך על משהו קליל 10-15 דקות עבודה, ויש ארוחה בריאה וטעימה. מה אומרים? זה כבר נשמע יותר טוב?

אוף, איזה טיפוס מרצה אני.

אוקיי. אז ככה, ועכשיו ברצינות. חומוס עדשים זה הדבר היחיד שממש מתאים לכם ובא לכם להכין ולאכול היום. זה קל ומהיר להכנה, זה קל לעיכול, זה חלבון, ואם מצוותים אותו לפחמימה מכל סוג וירק זה כבר ארוחה שמכילה את כל הערכים התזונתיים הדרושים. וזה טעים!!!

זה משמעות הביטוי לתפוס אותו בסיבוב…

מתכון לחומוס מעדשים כתומות:

החומרים:

1 וחצי כוסות עדשים כתומות

3 כוסות מים לבישול

1/3 כוס טחינה גולמית, אפשר בשעת הדחק להמיר בשמן זית

1 שן שום קטנה

1/3 כוס מיץ לימון

מלח, קצת סוכר ופלפל שחור. (אפשר להוסיף שאטה גרוסה וכמון לפי הטעם)

איך מכינים?

מניחים את העדשים במסננת ושוטפים תחת זרם מים כמה דקות. אין צורך להשרות מראש! זה כל הכיף.

מעבירים את העדשים לסיר וממלאים במים, אם 3 כוסות לא מספיקות ממש לכסות את הכל ואפילו יותר, אז מוסיפים. מכסים במכסה.

מבשלים עד לרתיחה ומכבים את הגז. מחכים עוד כ-10 דקות במכסה סגור.

מסננים היטב מהמים, החומוס הזה לא צריך תוספת של מים.

מעבירים לקערה את העדשים וכל יתר החומרים וטוחנים לממרח חלק. ניתן להוסיף טחינה ליתר סמיכות, בכל אופן זה יתייצב יותר בהמשך.

ואם ממש מתעקשים לטגן היום, אפשר להגיש עם פטריות מוקפצות כמו שאני עשיתי וזה משדרג פלאים!

בכל אופן, היה לי ממש נעים לפטפט איתכם היום. תודה!

תרגישו בנוח, אני רגילה לדבר (כלומר לכתוב) לעצמי ; )

3 תגובות בנושא “חומוס עדשים

  1. הי הופ!!!
    סוף סוף זה בא, תאמת שאשכרה חיכיתי ליום ראשון בזכותך…
    שוב רעננת שוב שימחת שוב גירית והעיקר: שוב החכמת (העיקר שבעיקרין כי הרי בשביל זה אנחנו פה)
    אבל, תרשי לי להיות כנה אתך? נכון שקיים המושג אירוניה או הומור שחור וכיוצא באלו אבל מזג האוויר היום החל מהבוקר אינו זכאי לשום התבדחות או התחפשות כלפיו!
    אל תנהגי בו בעדינות היי איתו אלימה!!

    אהבתי

  2. חחח תמי בישולי את כל כך מצחיקה ומרעננת. נראה שנשאבת חזק לתיאור הפנטסטי שלך, כי אחרת היית מדגימה לנו היום סורבה או פרונזן יוגורט. בטח לא חומוס עדשים. בכל אופן זה מגרה ואסתטי ואשקול אותו ברצינות להמשך השבוע.

    אהבתי

כתיבת תגובה

עם WordPress.com אפשר לעצב אתרים כאלה
להתחיל