סורבה אבטיח הצגה

יש לי נטיה אובדנית כזאת להגיח לתוך חייכם בסערה ביום מהביל וכבד, לפטפט קצת על מזג האוויר הנוראי ואז להציע מתכון לא לעניין כמו חומוס עדשים. (למרות שאני עדיין חושבת שזה קליל, חלקכם חלקתם עליי) היום אתם הולכים לאהוב אותי. יאיי!!

הסיפור הוא כזה.

ביום שישי אחד נחת לי על השיש המיניאטורי שלי אבטיח בגודל של טנק מרכבה. לא הספקתי לצלם אותו לפני שהוא התפלח ל-4 רבעים מפלצתיים, אבל הוא היה ענק! והרבעים שלו ענקיים! ולא היה לי מקום בבית, שום מקום, שכל הרבעים ייכנסו בשלמות בלי שיראו דברים אחרים מסביב.

למזלו ולמזלנו זה היה אבטיח עסיסי ביותר, כך שרבע ממנו יכלנו לגמור במקום, אבל היה צורך אמיתי להשתמש בחלק ממנו למשהו אחר- לפני שיעברו הימים והוא יתקלקל לנו סתם כך.

החלטתי להכין סורבה אבטיח הצגה.

ומנין השם, אתם שואלים?

לפני כמה שבועות בשבת התארחנו אצל אחותי הגדולה והמהממת, והיה טעים ומפנק. היה איתנו עוד איזה אורח, טיפוס חיובי למדי שהפך את הארוחה לאטרקטיבית יותר- שלא לדבר על היין שהוא הביא…

אולי כן לדבר כי הוא הביא יין מעולה! ואולי בזכותו יצאו לו הכינויים הטובים על האוכל, בחינת נכנס יין יצא סוד, נכנס יין יצא כינוי יפה. היו כל מיני אבל העיקרי שבהם, ובו אנחנו הולכים להתעסק, היה על האבטיח.

אנחנו, אורחים מנומסים שכמונו- לא רצינו לבוא בידיים ריקות. לא יפה, נכון? יין זה לא הסטייל שלנו. לא הספקנו גם להכין משהו מאוד מיוחד מראש. אז מה הבאנו? אבטיח, כמובן. אף אחד לא מסרב לאבטיח בשבת בבוקר, לאחר הארוחה,  ואם כן – יש לו בעיה נפשית. או גופנית. אתם לא חושבים?בקיצור, עם אבטיח אפשר ליפול עמוק, ואפשר לעוף גבוה. לדוגמה, זה מזכיר לי שרק לפני קצת זמן נסענו לים וארזתי במסירות קופסה עם קוביות אבטיח במצב בינוני, וכשהגענו זה כבר הסריח ברמה של נבלה! פיכס 😵

אבל בשבת ההיא, זה היה אחד הטובים. התמזל מזלנו שלא סחבנו לריק. הוא היה מעולה והאורח שלנו היטיב כל כך להגדיר אחרי שהוא טעם משולש אחד: וואו! אבטיח הצגה!!! והוא חזר על זה שוב ושוב ושוב, אבטיח הצגה, אני אומר לכם! הצגה האבטיח הזה! ממש הצגה! זה לא מובן מאליו, תקשיבו!

אבטיח על הסכין! (אבל בהפוך)

אהבנו את הכינוי לאבטיח שלנו ולכן כשצילמתי את הפוסט הזה לסורבה אבטיח, ממש נכנסתי לרעיון ועשיתי הצגה שלמה עם האבטיח, עם תחפושות, נרגילה וכל העניין.

 אז גם אם התמזל מזלכם וקניתם אבטיח הצגה, ההצגה הכי טובה בעיר אפילו, כשהוא מדי גדול הוא עשוי להתקלקל. לכן כדאי להכין מחלק ממנו סורבה. ובכלל, זה כיף לפעמים לגוון. למה לא להכין סורבה אבטיח מרענן שיהיה הדרן להצגה?

ואם חלילה איתרע מזלכם ונתקעתם עם אבטיח שהוא הצגה גרועה, ואין שום הנאה לצפות בה (כלומר לאכול אותו), ונראה לכם שאכלתם אותה, אין סיבה להצטער. פשוט תחתכו לקוביות, תקפיאו, ובשעת הצורך תוציאו כמה ותטחנו עם קצת נוזלים וטיפה אלכוהול זה מטוררףףף!!!

זה ישנה לכם את כל המהלך של ההצגה של אותו היום! זה יכניס לכם זריקת אנרגיה ברגע

אבל חייבים לאכול מייד. זה מפשיר בשניות.

רכיבים :

אבטיח במשקל של כ-2 ק"ג

מיץ מלימון אחד / או חצי כוס חלב/ מיץ /נוזל כלשהו

רבע כוס סוכר/ סילאן ( עם העדפה ברורה על הסילאן)

שליש כוס יין/ליקר/ אלכוהול מכל סוג (פעם אחת ניסיתי עם יין ובשניה עם ליקר בננה, והשני היה מטורף ממש! מומלץ)

ההכנה:

חותכים את האבטיח לקוביות. עכשיו יש שתי דרכים, הדרך של החכמים והדרך של העצלנים: החכמים מקפיאים מראש את קוביות האבטיח בשקית, וכשהן קפואות, מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים יחד למרקם של ברד-גלידה ומגישים מיד. זה הכי טעים ומומלץ.

העצלנים ששכחו להקפיא מראש קוביות אבטיח, יעשו כך: מניחים את קוביות האבטיח בקערה ומוסיפים את כל החומרים. טוחנים את כל המרכיבים למיץ חלק מעבירים לכלי (או טוחנים מראש בכלי שבו אתם רוצים להקפיא כדי לקצר הליכים), מקפיאים עד לשלושת רבעי קפיאה, מוציאים ומפוררים עם מזלג או טוחנים שוב ומקפיאים חזרה. אם לא הספקתם לעשות את הפעולה האחרונה והוא קפא מדי, או אם למרות זאת הסורבה יצא קפוא מידי, תעשו מה שאני עשיתי: מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה ומפוררים קלות עם מזלג. מגישים מיד. ומתרעננים 🙂

היי, שמתם לב שהעצלנים עובדים הרבה יותר קשה?

תחשבו על זה…

4 תגובות בנושא “סורבה אבטיח הצגה

  1. אוקי אני מנסה להשלים פערים…
    מסתמן שאני ממש באיחור כי האורח כבר זכה לבוא שוב… ואיתו יין הצגה:)
    תאמת שלא באמת זכרתי את האבטיח הצגה… אבל הצלחת להזכיר בגדולל הסורבה משולם ומרענן כךז ה נראה בכל אופן הרגע מכינהה
    אבל אם אין לי אבטיח אפשר להכין מזיתים? יש לי פה זיתים וקוטג'-מה עדיף?
    ובחייך תמי חיזרי לתדירות גבוהה יותר!! זו פקודה!

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

ליצור אתר אינטרנט אישי בעזרת WordPress.com
להתחיל
%d בלוגרים אהבו את זה: