חגיגת קראמבל פודינג ופירות


עזבנו את הבית!

כן, ככה בבום.

זה לא שלא תכננו את זה, או שלא חשבנו על זה או שזה הפתיע אותנו, כן חיפשנו חודשים ארוכים דירה, והטרחנו את כל מי שהיה מוכן לשמוע שאנחנו מחפשים דירה, ודמיינו איך זה יהיה לעזוב פתאום אחרי כל כך הרבה זמן…

אבל בסוף זה כן היה בבום.

כי בסוף, לא מצאנו בית אחר לעבור אליו, והתאריך שבו היינו אמורים לעזוב הגיע, ותוך יומיים אספנו את כל מה שצברנו בארבע וחצי שנים האלו בדירה הקטנה והחמודה, ארזנו, קיפלנו ויצאנו.

לאן?

לאן?

??

להורים, כמובן!!!

טוב, לכתוב את זה – זה קל, כמובן שזה היה מרגש מאוד לארוז, לסגור, ולעזוב את כל מה שהתרגלתי אליו, להסיר את השלט החמוד שקיבלנו לחתונה מהדלת, להטמין במחסן של ההורים את כל הציוד שלנו ולהשתכן שם- עד שנמצא דירה.

אז חשבנו שזה יהיה כמה ימים, והנה עובר לו שבוע ועוד שבוע, חודש ויותר- ואנחנו עוד כאן. ההורים לא מתלוננים, אני שכחתי כבר איך עושים כמה פעולות בסיסיות כמו הדחת כלים, שטיפת רצפה ועוד כמה זוטות מעין אלו, אז למה שנרצה לעזוב?

ועוד משהו, הכי חשוב בעצם, איך אפשר להשוות את המטבח של אמא לכוך שהייתי רגילה אליו? ואיך אפשר לא להשתגע מהחלון המהמם במטבח, עם כל העציצים והנוף והאוויר, וצנצנת חמוצים שאמא שלי כובשת, ותמיד גם יש גלעין של אבוקדו שמנסה להכות שורשים. (היא בטוחה שעוד ייצא ממנו עץ מתישהו). אז החלון הזה, אני הולכת לצלם עליו כל מה שלא זז, בין אם זה קשור למוצג המצולם ובין אם לא כי זה כל כך יפה וחי ומהמם, תתכוננו.

אז אנחנו ליד החלון במטבח, וזה סתו, (למרות שלפי הלוח כבר יכל להיות עכשיו חורף), ורוב המשפחה שלי כולל אני נולדנו בסתו, אז כמחוות ימי הולדת הכנתי את הקינוח המשגע הזה.

זה התחיל שמישהו היה בשוק וקנה דגים שעליהם אספר בפוסט הבא (אמן!) ועל הדרך הביא גם אוכמניות טריות. מיד המוח שלי התחיל להיטחן: מה מכינים עם זה? לטחון? לאפות? לקשט?

לנשנש? ואז דמיינתי רפרפת כזאת רכה וקצת קופצנית עם פירות טבועים בה.. וכך נרקם לו הקינוח. הבסיס זה סוג של קראמבל פריך עם אגוזים, למעלה פודינג וניל ולקישוט פירות העונה. כמובן שאפשר להפריז עוד בקישוטים, אני מיהרתי מאוד כי זה היה יום שישי וכמעטטט שבת מהר מהר סידרתי הכל ועפתי לחלון לחטוף כמה פוזות.

יצא יפה, סך הכל.

כלומר, יצא ממש יפה

אבל הטעם…ואוו!! השילוב של הקראצ' למטה עם הרכות המענגת של הפודיג, המתוק-חמוץ מדוייק, עונג. באמת שווה שווה שווה, ולא מסובך בכלל.

מתכון לקראמבל פודינג ופירות:

קראמבל:3/4 כוס קמח

1 כוס קוואקר דק

3/4 כוס שקדים ואגוזים קצוצים

2 כפות שמן קוקוס

רבע כוס סוכר

מכניסים הכל לשקית הקפאה ומשקשקים ועושים פירורים עם הידיים, מסדרים בתבנית ואופים כ- 10 דקות עד שמזהיב.

לפודינג:

3 כוסות חלב רגיל או תחליף- שקדים, סויה וכו' (אני השתמשתי בשקדים וקוקוס)

2 כפות דבש

חצי כוס סוכר

קורט מלח

חצי כפית גרידת לימון

חצי כוס + כף קורנפלור, מהול ב-כרבע כוס מים קרים.
שמים בסיר את החלב, סוכר, דבש, מלח וגרידת לימון. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. כשזה מתחיל לרתוח מוסיפים את הקורנפלור שהמסנו במים קרים תוך כדי בחישה מתמדת. התערובת אמורה להתחיל להסמיך בשלב הזה, אם זה לא קורה מספיק- תוסיפו עוד כף קורנפלור מעורבבת בכף מים. מערבבים כמה דקות ומעבירים לחלון הכי יפה להצטננות של כ-15 דקות.

שופכים את תערובת הפודינג על הקראמבל, בשלב הזה הוא אמור להיות קצת סמיך אבל לא ממש יציב. מסדרים פירות איך שואהבים, וזה יכול להיות הכל: בננות, תפוזים, תותים, פירות יער, קיווי ועוד ועוד ועוד וכמה שיותר- יותר טוב!

מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר. התערובת מתייצבת ומקבלת מרקם של מעדן כזה.

*אני השתמשתי בתבנית פיירקס בגודל 22 * 22, זה ממש גמיש אפשר לעשות בתבנית פאי, קצת גדול / קטן יותר לא קריטי, אפשר גם לעשות בכוסות אישיות! לדעתי זה יהיה מושלם 🙂

ואי אפשר כמובן לפספס עוד תמונה עם החלון, החמוצים, האבוקדו והנוף. אה, וגם הקרמבל

סתו- חורף בריא ויום הולדת שמח לכולם, כולל לי ! ועוד משהו, אם אתם מכירים דירה טובה עם חלון כזה שווה, מצידי חלון ומסביבו בית, בבקשה תעדכנו אותי. תודה!

8 תגובות בנושא “חגיגת קראמבל פודינג ופירות

  1. זה כזה מקסים וצבעוני ומשובב!
    פשוט לבכות!
    איזה צילומים מושלמים!
    והכל כל כך מצחיק ומעניין…
    והיער מהחלון… נראה ששם קטפת את הפירות

    אהבתי

  2. עדה מספר 0087 מבטיחה לדווח על אמיתות בלבד:
    נרגשת להצהיר כי הייתי עדת ראיה לארוע רב המשמעות שארע בשבת…
    החלון במטבח אמנם מדהים ומעורר השראה אבל הקרמבל הזה הגזים במרקמו טעמו ויופיו!!!
    כן אני מודה בזאת היה שווה שתיוולדו כולכם למרות הכל… אם בזכותכם זכיתי למאכל נדיר ומענג כל כך
    ותמי אולי אם הייתי יודעת עליו מראש כן הייתי קופצת יותר השבת….😜😜
    בקיצור היטבת לדמיין ליצור לערבב להכין ולכתובבב

    אהבתי

  3. ואוווו זה נראה מדהים!!! אסטטי, דיאטטי, ויש בזה קוקוס! יאא איזה פספסוס שלא באתי!
    כיף שחזרת לכתוב, התגעגענו!! (לכתוב, המתכונים בעדיפות שניה)

    אהבתי

  4. תמי!!! את הולכת ומשתבחת עם השנים… אני פשוט חסרת מילים. יוהו זה יופי אלוקי. רק מלראות את זה הנפש מתרחבת

    אהבתי

  5. זה מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
    אין דברים כאלה
    אולי תשלחי לי אפילו רק את הציפוי מלמעלה
    זה מגרה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

ליצור אתר אינטרנט אישי בעזרת WordPress.com
להתחיל
%d בלוגרים אהבו את זה: