חיתוכיות פרה של שיבולת שועל ופאדג' שוקולד

שנה עברה, שנה חלפה ואני כפיי ארימה—

לא, זה לא ערב ראש השנה עכשיו, נכון.

אבל שנה שלמה עברה מאז הפוסט האחרון של הפודינג פירות

כתבתי אותו כשהגענו לגור בבית ההורים, והנה עברה שנה, ושוב אנחנו כאן באותו מקום.
וואו וואו וואו מה שעבר בשנה הזאת.

עברנו דירה

והחלפתי עבודה

והחשוב ביותר,


 הפכתי לאמא!

!!!!!!!


ושוב חזרנו כאן, לבית ילדותי…
אני יכולה לכתוב ספר או סדרה מרובת פרקים, יש לי כל כך הרבה על מה לדבר!

אז למה לא כתבתי עד עכשיו? יפה ששאלתם. אז ככה, בתחילה התאקלמנו בבית הזמני, ואחר כך הגיע ההריון המיוחל ואני התנזרתי מהמטבח למשך חודשים ארוכים. באמת לא נראה לי התחשק לכם לקרוא פוסט מתכונים הריוני שכלל צנימים, קרקרים, בייגלה ולפעמים קפריזות מוזרות ולא קשורות כמו כל מיני מאכלים באישון לילה  (איכס! לא נתפס!) (אתם מאמינים שזרקתי את כל התבלינים ובארון שלי היו רק פפריקה, פלפל שחור, סוכר ומלח?!)

אחר כך עברנו לדירה קטנה קטנה ומתוקה, ושם כבר לא היה מקום לצלם מתכונים

ואז נולדה שולמית הנסיכה והגענו חזרה לאירוח ארוך ובלתי נגמר אצל אמא הטובה. אז אתם לא באמת מצפים מיולדת שתבשל ותאפה, נכון? וגם אם כן, אין לה ראש לצלם ולכתוב את זה כי מאז הלידה נכנסים לתוך ואקום משולש המורכב משינה, אוכל והנקה

אהההה הנקה! על זה רציתי לדבר

נכון שאני יכולה לדבר על המון נושאים:

אני יכולה לכתוב על בישול

על אפיה

על ציפיה ארוכה לתינוק

על מגורים בבית ההורים

על מחלקות יולדות בבית חולים

על איך לומדים לחיות עם 3 שעות שינה ביממה

אבל הנקה, וואו הנקה.

היה לי הרבה זמן, יחסית להתכונן להיות אמא. וכמה שחלמתי וציפיתי ודמיינתי, את הפרט ה'שולי' הזה כנראה שלא מספיק לקחתי בחשבון. לא ידעתי שזה לא כזה פשוט, כאילו, ללדת ולהניק. משום מה הייתי כה בטוחה בעצמי ש-מה הבעיה? ברור שאני אניק, וכמה שיותר! מטרנה? החוצה ומהר

ולא ידעתי כמה שיעורים שולמיתוש הקטנטנה הולכת ללמד אותי בקשר להזנה שלה.

כנראה שיש כאלו שזה בא להן בקל ובטבעי ויש שלא. ורק בהמשך גיליתי שהקבוצה השניה גדולה מאוד ופשוט אף פעם לא דיברו איתי על זה…

לפני האפיה

עברנו מסע, ארוך וכואב, וכואב וארוך, ואם שרדתי ואני כאן כדי לכתוב- אז כנראה שהוא מגיע לסיומו הטוב. אנחנו אחרי 3 קופסאות מטרנה ואין ספור משחות ותרופות, חלקם קונבנציונליות וחלקם תרופות סבתא וסבא ודודה ושכנה וכדי לא להלאות אתכם אני לא אפרט את כולם- רק את המשעשעים ביותר מביניהם, וסליחה שאני כותבת על זה, באמת סליחה, אתם לא חייבים לקרוא,  אני חייבת: 


עלי כרוב-קומפרסים של אלכוהול-קונכיות (אל תשאלו אותי מה זה) שמן קוקוס (ואני קניתי אותו בשביל עוגיות, בכלל) משחה מגזר-שקדים-ממרח  שקדים-חמאת שקדים-חלב שקדים (כי חלב פרה לא טוב לעיכול של הבבושקה הקטנה) חילבה-מורינגה-ספירולינה-קרעפט-רפידות  טיפוליות-רפידות ונשמות-רפידות כסף טהור (הטיפוליות יותר יקרות מהכסף אגב)פניני חום-קור-יהלומי הנילוס—-

סתם, את האחרון אני המצאתי אבל כל היתר אמיתי! אמיתי

זאת ממש נראית פרה חולבת!

והיו עוד עצות וטיפים וניסוי ותעיה עד שאט אט נכנסנו למסלול. עכשיו זה נראה לי מצחיק נורא כל רשימה הזאת של המאכלים המוזרים ותכשיטים, אבל בימים שלאחר לילות ללא שינה כשאני כל כך-כל כך עייפה ומטושטשת זה בכלל לא היה מצחיק!

אז מה נתן לי כוח להמשיך ולהניק?

טוב כמובן זאת שולמית העקשנית היפה שלא ויתרה לי, וגם זה, שידעתי שמתישהו אני אכתוב את הרשימה הזאת ונצחק:) 🙂 🙂 אז נא לצחוק, תודה

ראיתם את הפאדג'? ראיתם אותו??

ועוד מילה, אם אני הצלחתי להניק רק אחרי כמעט שלושה! חודשים ואינסוף נקודות שבירה, אז כל אחת יכולה.

אה, פיזית מה שנתן לי כוח זה דברים מסוג זה, החיתוכיות הקטנות והמטריפות האלו שאפילו "בריאות"- כי שיבולת שועל טוב להנקה ובכלל, וזה מקמח כוסמין! קוביות ממכרות שמשלבות קראנץ'  שיבולת שועל רך-פריך במרקם המדויק ושוקולד פאדג' סופני עם קרם קוקוס עשיר. לא צריך להכביר במילים, התמונה מספיקה.

אז תודה שחיכיתם לי כל השנה הזאת, מקווה לחזור לכתוב כי התגעגעתי מאוד. אבל ממש לא בטוחה שאצליח לעשות את זה בתדירות שבא לי, יש לי בוסית קטנה וקשוחה שמכתיבה לי לו"ז תובעני

 אז יאללה ביי בינתיים היא קוראת לי

ובבקשה, תכינו את זה לשבת, גם אם אתם לא מניקים אמ.. מניקות, אתם תודו לי.


מתכון לקוביות פרה של פאדג' שוקולד ושיבולת שועלתבנית בגודל 20*30 ס"מ

מלית:

שליש כוס קרם קוקוס / שמנת

85 גרם שוקולד מריר

ביצה גדולה

2 כפות טחינה גולמית

בצק:

חצי כוס שמן

1 כף טחינה גולמית

3/4 כוס סוכר חום כהה

כפית וחצי תמצית וניל

ביצה גדולה

כוס קמח כוסמין

כוס וחצי שיבולת שועל (לא אינסטנט)

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח

הכנה:

מבשלים מלית מקרם קוקוס, טחינה ושוקולד, מערבבים היטב מוסיפים ביצה מקררים בצד
מכינים בצק: מערבבים שמן, סוכר חום ווניל, מוסיפים טחינה וביצה ואת שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק רך.

מפרישים שליש מהבצק ומניחים בצד. משטחים בתבנית מרופדת שני שליש בצק בידיים רטובות. מורחים מלית שוקולד. מכינים פיסות משליש הבצק הנותר וזורקים אקראית. (לצורה מנומרת של פרה) אופים כרבע שעה עד שהמלית מתייצבת.

מקררים, חותכים מאכסנים במקרר (אם נשאר).

*אני השתמשתי בקמח כוסמין 80 אחוז וגם הכפלתי כמויות מראש. מומלץ!

*כל קשר בין חיתוכיות פרה לבין נושא הפוסט, הנקה, מקרי במקראיות מוחלטת.

תגובה אחת על “חיתוכיות פרה של שיבולת שועל ופאדג' שוקולד

  1. תמי התגעגענו!!!! יופי, אירועי החיים רק היטיבו איתך…
    נראה פצצה, אולי כבר לשבת הקרובה.
    צריך אותך בשיאך, אז אני מאחלת לך הרבה כוח!

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

ליצור אתר אינטרנט אישי בעזרת WordPress.com
להתחיל
%d בלוגרים אהבו את זה: